Suna acum!

Recuperarea după protezarea genunchiului

Recuperarea în spital

Este important ca reabilitarea fizică să fie respectată cu strictețe. Personalul medical va încerca să încurajeze pacienții să se ridice și să încerce să se plimbe cu un cadru de mers ca ajutor, chiar la o zi după intervenție.

Sesiunea de recuperare fizică are ca scop consolidarea genunchiului și poate fi dureroasă la început. Cu toate acestea, exercițiile de recuperare sunt foarte importante deoarece reduc semnificativ riscul de complicații viitoare.

Recuperarea după externare

Recuperarea postoperatorie poate dura și trei luni după o asemenea procedură chirurgicală și este important ca aceștia să respecte instrucțiunile date de medici, asistente medicale și terapeutul fizic.
În general, la șase săptămâni după operație, pacientul poate relua o zi normală cu activitățile de zi cu zi, dar unele dureri și umflături vor rămâne timp de până la 3 luni.

Pacientul trebuie să fie însă conștient de faptul că în următorii doi ani, țesuturile moi cicatriciale vor fi în curs de vindecare și ar trebui să evite sporturile extreme.