Sistemul CORAIL HIP – 30 de ani de reconstrucție a articulației șoldului

Implantat pentru prima dată în 1986 de către Grupul Artro în Franța, sistemul CORAIL celebrează anul acesta 30 de ani de existență, timp în care a oferit asistență pentru mai mult de 1.600.000 de pacienți. De-a lungul existenței sale a fost perfecționat continuu, fiind recunoscut încă din 2004, la cel mai înalt nivel (10A) de către ODEP (Orthopaedic Data Evaluation Panel), în Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.
Rezultatele clinice pe termen lung dovedesc faptul că este un implant de titan, cu acoperire de hidroxiapatită (HA), de primă clasă. În cea mai mare parte a lumii este considerat standardul pentru artroplastia totală de șold primar (THA), în comparație cu alte implanturi de șold necimentate.

CORAIL Stem este proiectat pentru a oferi o fixare inițială sigură și pe termen lung și cu stabilitate mecanică în interiorul femurului. Acest lucru este realizat printr-o combinație optimă de formă, caracteristici de suprafață, materiale de implant și alegerea materialului biologic.

Ca urmare a succesului înregistrat de CORAIL, portofoliul său a continuat să se extindă permițându-i perfecționarea la cele mai înalte standarde și satisfacerea nevoilor extrem de diferite ale pacienților, dar și ale chirurgilor, precum și tratamentul pacienților cu masă osoasă redusă, prin dezvoltarea CORAIL Revision, REEF cu posibilitatea de blocare distală și CORAIL cimentat.

Sistemul CORAIL necimentat s-a dovedit a fi un implant de încredere pentru o gamă extinsă de indicații, inclusiv la pacienții cu boli degenerative ale articulațiilor, displazie congenitală, coxa-vara, revizuirea conservatoare, precum și pacienți cu fracturi de col femuralsau osteoporoză.

În plus, Sistemul CORAIL Hip oferă opțiuni primare necimentate și cimentate, ambele având exact același instrumentar și înveliș de tip broșă. Folosind aceeași tehnică chirurgicală reproductibilă și instrumentar care permite chirurgului să construiască un șablon și să pregătească femurul pentru o proteză CORAIL acoperită cu hidroxiapatită, chirurgului îi rămâne totuși posibilitatea de a utiliza sistemul CORAIL Hip cimentat în cazul în care acesta se dovedește a fi un implant mai potrivit pentru pacient.

Filosofia CORAIL se bazează pe principii simple: stabilitate mecanică primară, integrare biologică, conservarea masei osoase și transferul armonios al forțelor. Studiile arată că integrarea rapidă a protezei, datorită învelișului de hidroxiapatită, elimină apariția, pe termen lung, a durerilor de coapsă.

Bazându-se pe o tradiție de succes, cu rezultate clinice excelente pe termen lung, și pe aprecierea chirurgilor din peste 75 de țări din lume, proteza CORAIL reprezintă încrederea în soluția cea mai bună.

În România, această gamă de produse este distribuită de Ronda Medical, reprezentant al concernului internațional DePuy Synthes, parte a grupului Johnson & Johnson, dar și al altor companii de renume din domeniul medical, și care oferă produse și tehnică medicală de ultimă generație în domeniul reabilitării aparatului locomotor.


Gabriel Ștefănescu

Chirurg ortoped ultraspecializat în TRAUMATOLOGIE SPORTIVĂ cu peste 18 ani de experiență

Pentru stabilirea unui diagnostic corect și la timp, programați-vă la o consultație ortopedică.